Den nervøse hund – håndklip:

 

Nogle hunde er mere sensitive end andre.

 

Vi har gennem vores arbejde i salonen erfaring for, at der kan være mange grunde til at en hund reagerer med modstand mod at blive klippet. Hvis en hund har oplevet smerte i forbindelse med børstningen, når der har været filtre, eller i forbindelse med klipningen, vil oplevelsen ligge i hundens nervesystem, som noget der er farligt, som man skal være bange for.

 

Det kan også være, at de i virkeligheden er kildne på ben og poter, eller er bange for alle lydende i salonen, og for vibrationerne fra maskinerne. Det kan også være at hunden har haft en dårlig oplevelse hos en anden hundefrisør eller dyrlægen. Dette kan give sig udslag i nervøsitet, og at hunden kæmper imod at blive klippet. For hundens vedkommende lagrer denne oplevelse sig, og kan give problemer ved de næste klipninger.

 

Vi har i Tiny Dogs erkendt, at der findes en del hunde som er nervøse eller deciderede bange for at blive klippet. Vi har erfaring for at langt de fleste hunde kan blive langt mere trygge eller nærmest blive kureret for deres dårlige oplevelse(r), men det kræver tid og toldmodighed. Derfor giver vi os generelt god tid til en klipning i Tiny Dogs, og giver hunden lige så mange pauser, den har brug for, når den er hos os. Dette koncept har givet gode resultater hos alle de nervøse hunde, vi har haft inde.

 

Vi tilbyder håndklip til den sensitive hund.

 

Man kan ofte give den sensitive hund en væsentligt bedre oplevelse af en tur til hundefrisøren, ved håndklip og give den pauser undervejs.